Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Οι δηλώσεις των συμμετασχόντων στην ημερίδα


Ο Βασίλης Μπεσλίκας (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ραδοβιζιωτών) δήλωσε « Ο απόδημος ελληνισμός εδώ και πολλά χρόνια με συνέπεια και υπευθυνότητα παρεμβαίνει για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων της Ηπείρου. Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις. Ενωμένοι οι απόδημοι και οι ντόπιοι κάτοικοι να τοποθετηθούν, καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις. Λέμε ναι στη συνένωση με όρους».
Ο Κώστας Παπακίτσος: (Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αγνάντων) δήλωσε «Εμείς στις 3 Ιανουαρίου μαζευτήκαμε στο σύλλογό μας, συζητήσαμε και καταλήξαμε ότι η συνένωση πρέπει να γίνει με κριτήρια το ανάγλυφο, την υποδομή, με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα από τα όρια των νομών».
Η Βίκυ Αράπη « Σας ενημερώνω ότι οι Γάλλοι επανέφεραν τις κοινότητες στον αρχικό θεσμό της αυτονομίας. Για να υπάρχουν συνενώσεις θα πρέπει να υπάρχουν υποδομές».
Ο Δημήτρης Ψηλός Πρόεδρος της Αδελφότητας Μελισσουργιωτών Αθήνας «: Εμείς ως κοινότητα ζητάμε να παραμείνουμε αυτόνομοι. Αν τούτο δεν είναι εφικτό τότε ζητάμε να υπαχθούμε στο Δήμο Πραμάντων, ο οποίος αν και βρίσκεται σε άλλο νομό είναι δίπλα μας ο πιο κοντινός».
Σκούτας (Καταρράκτης): «Αν δεν κάνουμε κάτι να αλλάξει η πορεία των Τζουμέρκων αναπτυξιακά ποιος θα πάει να μείνει στα Τζουμέρκα»;
Φλώρος (Άγναντα): «Δεν πρέπει να τρωγόμαστε ποιος είναι Τζουμέρκα και ποιος δεν είναι. Να υπάρξουν Ανατολικά και Δυτικά Τζουμέρκα. Να επιμείνουμε σε αλλαγές στα διοικητικά όρια».
Νάκης (Θεοδώριανα): «Ενώ υπήρχαν 15000 γιδοπρόβατα σήμερα δεν υπάρχει αναπτυξιακό έργο στην περιοχή. Ζητάμε άμεσα ένα χιονοδρομικό κέντρο στα Τζουμέρκα, την οδική σύνδεση Θεοδωριάνων – Μελισσουργών και με την Άρτα και τα Τρίκαλα».
Βασίλης Ρίζος (Μελισσουργοί): «Πώς θα γίνει συνένωση με το Βουργαρέλι χωρίς δρόμο σύνδεσης. Εμείς ζητάμε να παραμείνουμε αυτόνομοι. Αν δεν γίνεται κάτι τέτοιο ας πάμε κατευθείαν στην Άρτα!!! Ή στα Πράμαντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου