Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Το θέμα έκθεσης των πανελληνίων εξετάσεων και ο Αποστόλης Τρομπούκης



Ανατρέχοντας στον τοπικό τύπο διάβασα ένα ενδιαφέρον άρθρο που υπογράφει η φίλη μου Ντίνα, για μας τους πιο γνωστούς, Μπαρδάκα, που αρκετός χρόνος έχει περάσει απο τότε που την είδα και τα είπαμε την τελευταία φορά। Στο άρθρο της φέρνει την προσέγγιση του επίκουρου καθηγητή Απόστολου Λ Τρομπούκη με την ομιλία του σε συνέδριο του 2007 στο Μέτσοβο που διοργάνωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με θέμα " Οι νέες τεχνολογίες ως γνωστικά αντικείμενα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας"
Διαβάζοντας το άρθρο της ήρθε στο μυαλό μου και η προηγούμενη επιτυχία του φίλου μου Απόστολου όταν σε τεύχος του περιοδικού "Μελισσουργοί" είχε κείμενο το θέμα του οποίου μετά απο την πάροδο ενός μηνός δόθηκε για εξέταση στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων। Ολόκληρο το κείμενο της εφημερίδας μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Για την απογραφή


Έφθασε η ώρα της απογραφής καιόπως διάβασα στην σελίδα της Αδελφότητας Μελισσουργιωτών, η απογραφή στο χωριό θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 14- 15 Μαΐου।
Καλό θα είναι όσοι περισσότεροι να επισκεφθούμε το χωριό μας και ν' απογραφούμε εκεί। Ας κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες των μεγάλων πόλεων και των δημοτικών αρχόντων τους που μας καλούν να μην μετακεινηθούμε και να απογραφούμε εκεί που δραστηριοποιούμαστε। Έτσι αυτοί θα εξασφαλίσουν περισσότερους πόρους δήθεν για το "καλό" μας ενω οι γεννέθλιοι τόποι μας θα παραμείνουν μια απλή αναφορά στα έγγραφα της περιφέρειας για ιστορικούς λόγους.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η παραίτηση και η συνέντευξη του Γιάννη Νικολάου.

Αρκετός καιρός έχει περάσει απο τότε που ο Γιάννης Νικολάου εξαναγκάστηκε σε παραίτηση και δεν έκανα καμμία ανάρτηση περιμένοντας να δώ τα στοιχεία που θα παρουσίαζε στην συνέντευξή του। Παρακολουθήσα βέβαια όλα τα τεκταινόμενα κυρίως μέσω του ΚΕΝΤΡΙ, βλέπετε είναι μεγάλη η απόσταση αλλά στον μικρό χώρο του διαδικτύου όλα είναι εφικτά। Στην ανάρτησή του το ΚΕΝΤΡΙ αναφέρεται στους λόγους που έδωσε ο Γιάννης στα τοπικά μέσα ενημέρωσε απόσπασμα του οποίου μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί απο το art tv