Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Γιάννης Καλπούζος

Σήμερα δεν θα γράψω κατι για το χωριό αλλά για τον συμμαθητή και φίλο Γιάννη Καλπούζο। Δεν είναι τυχαίο που που τόσα χρόνια είναι στις πρώτες θέσεις αναγνωσιμότητας και ειδικάμετά το βραβείο αναγνωστών που πήρε το τελευταίο του βιβλίο "ΙΜΑΡΕΤ, στη σκια του ρολογιού" । Έτυχε να συναντηθούμε λίγο πριν την κυκλοφορία του βιβλίου του, δύο χρονιά σχεδόν πριν, στο γραφείου κοινού γνωστού μας και μας μιλούσε για το νέο του "παιδί" γεμάτος χαρά και με ικανοποίση για τα ιστορικά στοιχεία που ανακάλυψε στα τρία χρόνια περίπου, αν θυμάμαι καλά, της έρευνας που έκανε για την συγγραφή του βίβλιου αυτού।
Φίλε Γιάννη πιστεύω να μας δώσεις και άλλα τέτοια βιβλία που θα περιέχουν τα ιστορικά στοιχεία της πόλης μας, που στους περισσότερους να ξέρεις είναι άγνωστα।
Σε ευχαριστούμε πολύ।


Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Η απάντηση του Προέδρου της Κοινότητας Μελισσουργών για τα παρατράγουδα στο πανηγύρι το 15αύγουστο


"Γρήγορα" αντανακλαστικά διαθέτει ο φίλος Πρόεδρος Γιάννης Μποχώτης και με επιστολή του στην εφημερίδα "Ηχώ της Άρτας" απάντησε στο δημοσίευμα της ανάρτηση του οποίου είχαμε κάνει και εμείς εδώ। Βέβαια ο συντάκτης της εφημερίδας δίνει τις απαντήσεις του। Ολόκληρο το δημοσίευμα με την απάντηση του συντάκτη της "Ηχώ της Άρτας"।

Φίλε πρόεδρε πιστεύω την επιστολή σου να την απέστειλες και στην εφημερίδα " η Γνώμη" γιατι και εκεί δεν είναι λίγα αυτά που γράφτηκαν για το χωριό μας που το πανηγύρι του είναι τόπος συγκέντρωσης όλων των Ηπειρωτών και οχι μόνο।
ΣΣ Γιάννη η φωτογραφία με φόντο τα χιόνια είναι τοποθετημένη επι τούτου να γνωρίζουν οι πολλοί οτι και τον χειμώνα οι Μελισσουργοί είναι υπέροχοι και πάντα φιλόξενοι।

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Τσοβόλας για την οικονομική κατάσταση


Πολλοί φίλοι και γνωστοί, όχι μόνο απο το χωριό με πήραν σήμερα τηλέφωνο και μου λέγανε οτι στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 Ελάτε ο πρώην υπουργός και συγχωριανός μας Δημήτρης Τσοβόλας ήταν λάβρος κατά της κυβέρνησης για τα οικονομικά μέτρα και ιδίως μετά τα νέα δημοσιεύματα του Κυριακάτικου τύπου। Δυστυχώς για μένα δεν μπορεσα να δω την εκπομπή αυτή το πρωΐ, ψάχνοντας όμως στο διαδίκτυο βρήκα την εκπομπή εδώ । Όποιος θέλει να την δεί δεν έχει παρά να μετακινήσει την μπάρα που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης, κάτω απο τους δύο παρουσιαστές στο 46,3ο περίπου και απο ακεί αρχίζει η συνέντευξη। απολαύστε την είναι υπέροχη και δίνει πολλά μηνύματα.

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Παρατράγουδα στο πανηγύρι.


Φέτος δυστυχώς δεν μπόρεσα να είμαι στο χωριό τις ημέρες του πανηγυριού। Μου το μετέφεραν όμως και δεν το πίστευα στ' αυτιά μου για την συμπεριφορά του Προέδρου της Κοινότητας προς του επισήμους। Σήμερα βέβαια διαβάζω και διάφορα σχόλια στη Γνώμη που αναφέρεται στο γεγονός αυτό। Πιστεύω οτι ήταν μια ατυχής στιγμή και ένα είναι σίγουρο οτι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην ζεστή φιλοξενία των Μελισσουργιωτών।

Μια απάντηση του Προέδρου θα ήταν ευπρόσδεκτη και θα φιλοξενούνταν άμεσα .

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Το Δεκαπενταυγουστο στους Μελισσουργούς.

Γέμισαν τα μαγαζιά κόσμο απο τον κάμπο μέχρι την Παναγιά, αυτό συμβαίνει βέβαια κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες, αλλά φέτος η προεκλογική περίοδος των δημοτικών εκλογών, έφερε ακομή περισσότερους στο χωριό μας όπως μπορείτε να δείτε και στο δημοσίευμα της Ηχούς
Στη συνέχεια κατηφόρισαν στην Παναγιά όπου όλοι μαζί ξένοι και ντόπιοι χόρεψαν το διπλοκάγκελο και το Μαρία λέν την Παναγιά.

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Οι εκδηλώσεις στο χωριό το 15Αύγουστο


"Τώρα κι ο ήλιος έγειρε κι ο σταυραετός κουρνιάζει..." θα αντηχήσει στα γύρω βουνά το απόγευμα της Κυριακής 15Αυγούστου στην Παναγιά, και όλοι μαζί, μικροί μεγάλοι, γέροντες και νιοί, κοπέλλες και γυναίκες, θα πιαστούν χέρι χέρι να χορέψουν το διπλοκάγκελο Πρίν όμως φτάσουμε εκει, την Παρασκευή 13Αυγούστου η Κοινότητα μαζί με την Αδελφότητα της Αθήνας διοργανώνουν μουσική βραδυά με το παραδοσιακό συγκρότημα των Λαλητάδων
Το Σάββατο και την Κυριακή, το συγκρότημα του Ναπολέοντα Δάμου με την Βαγγελιώ Χρηστιά θα παρακινήσει όλους τους χωριανούς με τα γλυκά κελαϊδισματα του κλαρίνου του, να διασκεδάσουν στην Παναγιά φορτώνοντας τις μπαταρίες τους για το δύσκολο χειμώνα που ακολουθεί, οικονομικά και καιρικά.

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Η 16 Παντζουμερκιώτικη Συνδιάσκεψη


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Καταρράκτη Άρτας η 16η Παντζομερκιώτικη Συνδιάσκεψη, στην κεντρική πλατεία του χωριού με πλήθος κόσμου όσο και φορέων που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ Λιούκα όσο και του Προέδρου της κοινότητας Ανάβρας κ Τσουκαλά, η εισήγηση του προέδρου της Κοινότητας Ανάβρας άφησε άφωνους τους παρισταμένους για το πόσα πράγματα μπορεί να πραγματοποιήσει μια ομάδα ανθρώπων που έχει θέσει σαν στόχο την ανάπτυξη της περιοχής μακριά απο πολιτικά συμφέροντα και ατομικές επιδιώξεις. Εκτενέστερο ρεπορτάζ για την εκδήλωση μπορείτε να διαβάσετε στην εφημερίδα Ηχώ της Άρτας
Άψογη ήταν η φιλοξενία όλων των παρευρηθέντων απο τον Δήμαρχο Αγνάντων κ Χασιάκο

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

16η Παντζουμερκιώτικη Συνδιάσκεψη.

Με θέμα "Βιώσιμη ανάπτυξη στα Τζουμέρκα" διοργανώνεται την Κυριακή 8Αυγούστου, σε συνεργασία με την Αδελφότητα Καταρρακτηνών Άρτας "Η Αγία Αικατερίνη", η 16Παντζουμερκιώτικη Συνδιάσκεψη στην πλατεία του χωριού Καταρράκτης του Δήμου Αγνάντων, με ώρα έναρξης 1०३०
Εισηγητές στην Συνδιάσκεψη θα είναι ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ। Λιούκας Σπύρος και ο Δήμαρχος Ανάβρας Μαγνησίας κ. Τσουκαλάς Δημήτριος.
Το δηοσίευμα της εφημερίδας "ΗΧΩ της Άρτας" για τα Τζουμέρκα