Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ημερίδα της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών για τον Καλλικράτη

Αναρτούμε το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών για τον Καλλικράτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών, που εκπροσωπεί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής 35 και πλέον Σωματεία και απόδημες οργανώσεις (Συλλόγους-Αδελφότητες) χωριών των Νομών Ιωαννίνων και Άρτας, ενόψει της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ύστερα από πρόταση που διατυπώθηκε από τους Προέδρους των Αδελφοτήτων στις 8/12/2009, σας προσκαλεί σε ημερίδα-συζήτηση με θέμα:

«ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ»

την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010 ,στις 6μ.μ., στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος.

Στη συγκέντρωση θα κληθούν να συμμετάσχουν οι κ.κ. νομάρχες και βουλευτές των δυο νομών, οι δήμαρχοι- πρόεδροι κοινοτήτων της περιοχής των Τζουμέρκων, καθώς και οι εκπρόσωποι των Αδελφοτήτων της Ομοσπονδίας μας.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Λαναράς Ανδρέας Κ. Ζανίκας

Τα νέα του "Καλλικράτη"

Στην Άρτα στη συνάντηση που έγινε στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων ο πρόεδρος της Κοινότητάς μας Γιάννης Μποχώτης, ήταν ο μόνος που αντιστάθηκε στη σύμφων γνώμη όλων για την κατάργηση του Α΄ βαθμού αυτοδιοίκησης όπως διάβασα στην τοπική εφημερίδα Ηχώ της Άρτας. Μπράβο Πρόεδρε έστω και μόνος κάτι μπορεί να γίνει άν και για να ..."γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ".

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Υπέροχο

Φημίζονται οι Μελισσουργιώτες για την ετυμολογία τους αλλά και το έξυπνο χιούμορ που τους διακρίνει. Αλίευσα στο υπέροχο ΚΕΝΤΡΙ ένα ανέκδοτο απ' αυτά που μόνο ο "δαίμονας" σκαρώνει και αξίζει να διαβάστε.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Τα νέα για την σύνδεση των Τζουμέρκων με την Εγνατία

Μετά την επίσκεψη των τουριστών στα Ρζουμέρκα και τον ενθουσιασμό που εξέφρασαν όλοι όσοι για πρώτη φορά ανέβηκαν στα χωριά μας, εξέφρασαν βέβαια και παράπονα για την κακή κατάσταση του δρόμου, δίαβασα στο epirus gate τους προβληματισμούς του γείτονα δημάρχου Πραμάντων Γιάννη Σεντελέ τους προβληματισμούς του για την σύνδεση της Εγνατίας με τα Τζουμέρκα.